Integritetspolicy

INTEGRITET- & COOKIEPOLICY 

DINA PERSONUPPGIFTER OCH HUR VI HANTERAR DEM 

Vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar på johanochnystrom.se. Vi värnar om din integritet och behandlar dina personuppgifter med största respekt och i enlighet med gällande lagstiftning. Denna policy beskriver hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter när du besöker vår webbplats och använder de tjänster som erbjuds. 

Personuppgiftsansvarig är Johan & Nyström Kafferostare & Tehandlare AB (Org. 556657-9446). 

I samband med att du lägger in order eller skapar ett ”INLOGG” godkänner du att vi sparar och använder dina personuppgifter för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.  

VAD ÄR EN PERSONUPPGIFT? 

En personuppgift är information och data som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. Exempel på dessa är namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer.  

VILKA PERSONUPPGIFTER VI SAMLAR VI IN OCH VARFÖR 

När du blir kund hos oss samlar vi in personuppgifter som namn, adress, e-postadress, telefonnummer och, ibland, personnummer. Vi samlar även in uppgifter om leveranssätt, eventuellt utlämningsställe samt IP-adress. Det köpeavtal som vi ingår med dig utgör den lagliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter och är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla våra rättsliga förpliktelser och fullgöra detta avtal gentemot dig gällande exempelvis leverans och betalning. 

När du hör av dig till oss via mail eller telefon samlar vi uppgifter som ordernummer, namn, telefonnummer, postadress och e-post med syfte att besvara de frågor du har och för att hantera ditt ärende. Om din fråga rör en reklamation kommer vi att behandla dina uppgifter för att kunna uppfylla våra skyldigheter enligt gällande konsumentlagstiftning.   

HUR VI ANVÄNDER VI DINA PERSONUPPGIFTER 

Vi behandlar dina uppgifter för att identifiera dig som kund, hantera och leverera din beställning samt för att hantera fakturering och betalning. Vi behandlar även dina personuppgifter för att kunna hjälpa dig om du kontaktar oss med frågor, synpunkter eller exempelvis en reklamation.  

MED VEM VI DELAR DINA PERSONUPPGIFTER?

BETALLÖSNINGAR: För att kunna ta betalt, hantera fakturor och betalningar delar vi uppgifter med Klarna. Klarna samlar personuppgifter om dig i samband med betalning. Klarna är således personuppgiftsansvariga för dessa uppgifter enligt bolagens villkor. Se Klarnas villkor. 

FRAKTBOLAG: För att kunna fullfölja köpeavtalet och leverera din beställning tar även våra fraktbolag del av de personuppgifter som krävs för att kunna fullfölja och leverera din beställning. 

COOKIES/GOOGLE/FACEBOOK: Vi delar analysdata via tredjepartscookies för marknadsföring och webbanalys för att förbättra våra tjänster och din användarupplevelse.  

Se längre ner för COOKIEPOLICY. 

SÅ LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER 

Vi sparar dina personuppgifter så lände det finns rättslig grund för det eller en pågående användarrelation. Vi har löpande rutiner som säkerställer att vi inte lagrar onödiga personuppgifter och vi minimerar lagringstiden i så stor utsträckning som möjligt. 

SÅ HÄR SKYDDAR VI DINA PERSONUPPGIFTER 

Vi har vidtagit lämpliga åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust, missbruk och obehörig åtkomst. Antalet personer som har tillgång till dina personuppgifter är begränsat. Endast personer hos oss som behöver behandla dina personuppgifter har tillgång till dem. De leverantörer som vi delar personuppgifter med kommer endast att behandla dem för vår räkning och göra det i enlighet med våra instruktioner.  

DU BESTÄMMER ÖVER DINA PERSONUPPGIFTER 

  • Du har rätt att kostnadsfritt begära registerutdrag (enligt definitionen i lagstiftningen), och du har rätt att begära åtkomst till en kopia av dina personuppgifter, rättelse av dina uppgifter och i vissa fall radering av dina uppgifter.
  • Du har rätt att begära begränsningar och att motsätta dig att vi behandlar dina personuppgifter, även om vi har legitima skäl till att göra det.
  • Du har rätt att framföra klagomål till en dataskyddsmyndighet. Datainspektionen är den myndighet i Sverige som utövar tillsyn över hur vi som företag efterlever tillämplig dataskyddslagstiftning.
  • Om behandling av dina personuppgifter baseras på ditt samtycke har du rätt att när som helst dra tillbaka ditt samtycke till framtida behandling av dina personuppgifter.
  • Du har rätt att begära att vi lämnar över dina personuppgifter till en annan organisation som ansvarar för att behandla dina personuppgifter (personuppgiftsansvarig) i de fall där vår rätt att behandla dina personuppgifter antigen baseras på ditt samtycke eller fullgörande av ett avtal med dig.

Du kommer att få rimlig tillgång till dina personuppgifter utan extra kostnad om du begär detta via info@johanochnystrom.se. Om vi inte kan ge dig tillgång till dina personuppgifter inom en rimlig tidsram kommer vi att ge dig ett datum för när vi kan tillhandahålla informationen. Om sådan tillgång nekas kommer vi att förklara för dig varför den nekas.

COOKIEPOLICY

Johan & Nyström använder cookies på sin webplats. Cookies innehåller information som vi använder för att förbättra webbplatsen och för att kunna ge våra besökare en så bra service och upplevelse som möjligt. 

Genom att du anväder vår hemsida, godkänner du vår användning av cookies enligt denna Cookiepolicy för de ändamålen som beskrivs nedan. 

VAD ÄR EN COOKIE?

Cookies är små textfiler som placeras på din dator när du använder din webbläsare för att besöka en webbplats som använder cookies. De används i stor utsträckning för att se till att webbplatser fungerar och verkar mer effektivt, och för att ge information till webbplatsens ägare.

Cookies gör det möjligt för oss att estimera vår målgrupp och dess användningsmönster, lagra information om dina preferenser, så att vi kan anpassa vår webbplats enligt dina individuella intressen, och känna igen dig när du återvänder till vår webbplats. De kan också bidra till att annonserna du ser online är mer relevanta för dig och dina intressen.

VILKA COOKIES ANVÄNDER VI?

På vår hemsida använder vi följande typer av cookiefiler: 

Sessionscookies: används under tiden du besöker webbplatsen och försvinner när du stänger din webbläsare. De behövs för att kunna erbjuda våra grundläggande tjänster, som inte fungerar utan dessa cookies. 

Permanenta cookies: sparar en fil på din dator för att kunna anpassa webbplatsen efter dina val och kommer ihåg att du har besökt oss tidigare och kan därför t.ex. förifylla din e-post och postnummer. Dessa cookies lagras på din enhet under en viss tid eller till dess att du väljer att ta bort dem.  

Opt-in: På webbplatsen har du som besökare alltid rätten att så fort som du besöker vår hemsida välja om du vill att cookies ska kunna sparas ner på din dator. Väljer du att inte tacka ja till detta, kommer inga permanenta kakor att lagras på din dator, men detta kan leda till att vår hemsida inte fungerar optimalt när du besöker den. 

Johan & Nyström använder även cookies från tredjepart, exempelvis Google Analytics och Facebook. Den data som samlas in av dessa cookies, inklusive eventuella personuppgifter, används för intressebaserad annonsering och analys. Respektive tredjepart ansvarar för insamling och behandling av personuppgifter från sådana cookies. Johan & Nyström har inte tillgång till de uppgifter som samlas in. 

Cookies sparas på din dator eller mobil och kan bara läsas av den webbplats de kommer från. Du kan i din webbläsare välja att inte acceptera cookies, men då kommer webbplatsen inte att fungera optimalt. Detta gör du i inställningarna. Du kan normalt välja att helt blockera cookies, blockera tredjepartscookies eller be webbläsaren att radera alla cookies när du stänger den. 

Här finner du en komplett lista över alla de cookies som vi använder oss utav på johanochnystrom.se:

Direkt nödvändiga/vesäntliga cookies: 

Name Function Duration
_ab Used in connection with access to admin. 2 years
_secure_session_id Used in connection with navigation through a storefront. 24h
Cart Used in connection with shopping cart. 2 weeks
cart_currency Used in connection with shopping cart. 2 weeks
cart_sig Used in connection with checkout. 2 weeks
cart_ts Used in connection with checkout. 2 weeks
cart_ver Used in connection with shopping cart. 2 weeks
checkout Used in connection with checkout. 4 weeks
checkout_token Used in connection with checkout. 1 year
cookietest Used in connection with navigation through a storefront.
master_device_id Used in connection with merchant login. 2 years
previous_checkout_token Used in connection with checkout. 1 year
dynamic_checkout_shown_on_cart Used in connection with checkout.
previous_step Used in connection with checkout. 1 year
remember_me Used in connection with checkout. 1 year
Secure_customer_sig Used in connection with customer login. 2 years
storefront_digest Used in connection with customer login. 2 years
_shopify_country Used in connection with checkout. Session
_shopify_m Used for managing customer privacy settings. 1 year
_shopify_tm Used for managing customer privacy settings. 30 min
_shopify_tw Used for managing customer privacy settings. 2 weeks
_storefront_u Used to facilitate updating customer account information. 1 min
_tracking_consent Tracking preferences. 1 year
tracked_start_checkout Used in connection with checkout. 1 year
keep_alive Used in connection with buyer localization.

 

.klarna.com

https://www.klarna.com/international/cookies/ - Klarna använder flertal cookies för att optimera sina betalningsmedel för dig samt skydda din betalning. För mer information gå till https://www.klarna.com/international/cookies/

Analys-Cookies

Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder en webbplats, till exempel vilka sidor besökare oftast brukar besöka, och om de får felmeddelanden från webbsidor. Dessa cookies samlar inte in information som identifierar dig. All information som dessa cookies samlar är anonym och används bara för att förbättra hur en webbplats fungerar.

Name Function Duration
_landing_page Track landing pages. 2 weeks
_orig_referrer Track landing pages. 2 weeks
_s Shopify analytics. 30 min
_shopify_d Shopify analytics. Session
_shopify_fs Shopify analytics. 30 min
_shopify_s Shopify analytics. 30 min
_shopify_sa_p Shopify analytics relating to marketing & referrals. 30 min
_shopify_sa_t Shopify analytics relating to marketing & referrals. 30 min
_shopify_y Shopify analytics. 1 year
_y Shopify analytics. 1 year

 

Google Analytics

Vi använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc. ("Google"). Google Analytics använder cookies, som är textfiler placerade på din dator, för att hjälpa webbplatsen att analysera hur användarna använder webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) kommer att överföras till och lagras av Google på servrar i USA. Google kommer att använda denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet för webbplatsoperatörer och tillhandahålla andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning. Google kan även överföra denna information till tredje part där det krävs att det genom lag görs, eller där sådana tredje parter behandlar informationen på Googles vägnar. Google kommer inte att associera din IP-adress med någon annan data som innehas av Google. Du kan vägra användningen av cookies genom att välja lämpliga inställningar i din webbläsare, men om du gör det kanske du inte kan använda alla funktioner på webbplatsen.

För en överblick av Googles privacy-information, och hur denna är relevant för Google Analytics, läs mer här.  .

Du kan ‘opt-out’, d.v.s. välja att avinstallera Google Analytics cookies genom att klicka här.

Google Analytics Cookies

_ga - 2 years
-gid - 24 hours
_gat - 1 minute - Dessa cookies används för att skilja användare och samla in information om hur besökare använder vår webbplats. Vi använder informationen för att sammanställa rapporter och för att hjälpa oss att förbättra vår webbplats. Kakorna samlar in information i en anonym form, inklusive antalet besökare på webbplatsen, där besökare har kommit till webbplatsen från och sidorna de besökte

Marknadsföring

Facebook Custom Audiences We use Facebook Custom Audiences to deliver targeted advertisements to individuals who visit our websites. https://www.facebook.com/policy.php
Google We use Google Ads to deliver targeted advertisements to individuals who visit our websites. https://policies.google.com/privacy


HUR ÄNDRAR JAG MINA COOKIE-INSTÄLLNINGAR?

Om du inte vill att vi samlar in cookies, kan du ställa in din webbläsare för att vägra cookies eller att varna dig när cookies skickas. Om du väljer den här inställningen kan du dock inte komma åt vissa delar av vår webbplats. Om du inte har justerat din webbläsarinställning så att den vägrar cookies, kommer ditt system fortsätta att acceptera cookies när du använder din webbläsare för att navigera på vår webbplats.

För mer information om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som han används genom din webbläsare och hur du kan hantera och radera dem, besök https://pts.se/sv/bransch/regler/lagar/lag-om-elektronisk-kommunikation/kakor-cookies/ eller www.allaboutcookies.org.

För att avinstallera Google Analytics-cookies på alla webbplatser kan du besöka http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Om du inaktiverar en cookie, eller en cookie-kategori, kommer detta inte att radera cookien från din webbläsare – detta måste du göra själv från din webbläsare.

COOKIES SOM HAR SAMLATS IN TIDIGARE

Om du har inaktiverat en eller flera Analytics-cookies kan vi fortfarande använda information som samlades in från cookies innan du inaktiverade dem. Vi kommer dock sluta använda den inaktiverade cookien för att samla in ytterligare information.

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar kring vår Integritetspolicy är du välkommen att göra av dig till info@johanochnystrom.se alternativt kontakta Espresso House Privacy team på:

Privacy Officer, Espresso House Group AB

Drottninggatan 29, 11151 Stockholm

Privacy@espressohouse.com

ÖVRIGT

Johan & Nyström förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden, i den utsträckning de är nödvändiga för att åtgärda störningar eller uppfylla nya legala och tekniska krav.